Uvjeti poslovanja i pravila privatnosti

Uvjeti poslovanja odnose se na prodaju na www.divinumbeauty.com

Korištenjem ove web stranice Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Uvjetima poslovanja obrta i uvjetima kupnje.

Smatra se da se narudžbom u cijelosti prihvaćaju Uvjeti poslovanja obrta i uvjeti kupnje.

Korištenjem stranice www.divinumbeauty.com Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Uvjetima poslovanja obrta i korištenja alata na web stranici.

Nositelj svih prava na web stranici www.divinumbeauty.com je DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina.

 

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Kupce i odnose se na korištenje web stranice www.divinumbeauty.com Korištenjem web stranice Kupci iskazuju da se slažu s Uvjetima poslovanja obrta i korištenja te pristaju na korištenje web stranice www.divinumbeauty.com u skladu s njima.

Kupce upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.

 

Pravo korištenja web stranice www.divinumbeauty.com osobno je pravo korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

 

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.

 

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika.

Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

 

Kupac je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje.

Kupac je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca.

Postupanje suprotno tome ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.divinumbeauty.com.

 

Kupac je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole obrta te prihvaća da obrt nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

 

Obrt zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja web stranice www.divinumbeauty.com.

Kupci su dužni prije svakog korištenja web stranice www.divinumbeauty.com pregledati sadržaj Uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.divinumbeauty.com.

 

Korištenje ove web stranice www.divinumbeauty.com isključivo je na odgovornost Kupca.

Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete web stranici www.divinumbeauty.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.divinumbeauty.com internetske stranice.

Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj web stranice www.divinumbeauty.com.

 

Svi sadržaji postavljeni na web stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine.

Za ne namjerne greške ne odgovaramo.

 

www.divinumbeauty.com sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine.

 

www.divinumbeauty.com ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda.

Za moguće ne namjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo.

Moguće su malene različitosti između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda,  te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda.

Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

 

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

 

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

1) Prodavatelj – DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina, Ulica kralja Tomislava 16, 53202 Perušić.

2) www.ivinumbeauty.com – web stranica u vlasništvu Prodavatelja Marija Obućina- stručni specijalist komunikacija i fitoaromaterapeut.

 

3) Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu.

 

4) Korisnik “www.divinumbeauty.com” – svaka osoba koja web stranicu „www.divinumbeauty.com” koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu.

 

5) Korištenje „www.divinumbeauty.com“ – pristup stranici www.divinumbeauty.com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine.

 

6) Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „www.divinumbeauty.com ”

 

7) Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.divinumbeauty.com”, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

 

Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem “www.divinumbeauty.com” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge.

Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.

 

Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji sl. (newsletter).

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

 

Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.divinumbeauty.com” a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni.

 

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” klikom na link „Košarica”. Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je u međuvremenu rasprodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača).

Prodavatelj osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

 

U „košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (bez  PDV- a). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kupi”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Narudžba” na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adresu dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina.

Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička  ili pravna osoba. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.

 

Po izvršenju navedenih koraka web trgovine i odabirom „Kupi” na stranici „Narudžba”, sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe”,  na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi i broju telefona putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije.

Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Kupi” vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom.

Također može odabrati i plaćanje na rate beskamatno ukoliko je to plaćanje moguće sa karticom kojom plaća.

 

Načini plaćanja

Plaćanje na internetskoj stranici www.divinumbeauty.com vrši se u eurima.

Cijene su maloprodajne.

Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a 1 EUR = 7,53450 HRK.

Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno.

Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške.

Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

 

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.

Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

 

Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

 

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

Općom uplatnicom ili pouzećem.

Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici  www.divinumbeauty.com web trgovine kontaktirat će Vas po potrebi.

 

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

 

Uplata na IBAN

Poziv na broj: 99 – broj ponude

Primatelj: DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina, Perušić, Ulica kralja Tomislava 16

Ulica Kralja Tomislava 16

53202 PERUŠIĆ

Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.

Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

 

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna.

Potrebno je  u prvom koraku procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

 

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija.

Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu.

Ona se može sastojati od niza znakova – što je duža, otpornija je na hakersko probijanje.

Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

 

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.

 

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”.

Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako „pamtljive“ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

 

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

 

Dostava

Troškovi dostave

Dostava za sve narudžbe iznad 58 eura (439,89 kuna) kupljene u www.divinumbeauty.com web trgovini je besplatna na području cijele Hrvatske.

 

 

U slučaju odabira slanja narudžbe Tiskom, iznos narudžbe potrebno je uplatiti na žiro-račun obrta prije slanja, dok u slučaju GLS-a možete izabrati između transakcijske uplate i plaćanja pouzećem.

 

Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni Kupcu u roku od 1-5 radih dana.

 

OPASKA:  Zbog mogućeg povećanog broja narudžbi  uoči blagdana, rok dostave može  biti nešto duži.

Za područje Zagreba i Gospića dostava je besplatna uz osobno preuzimanje na adresi obrta i showrooma na zagrebačkoj adresi.

 

Proces dostave

Dostavu vrši Prodavatelj.

 

Dostava se vrši putem dostavnih službi koje obavljaju usluge slanja i transporta.

 

Proizvodi su zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

 

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

 

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

 

U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke.

U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

 

Cijene dostave istaknute su na „www.divinumbeauty.com.

 

 

Status narudžbe

Prilikom obrade pošiljke Kupac može dobiti obavijest na mail o statusu njegove pošiljke.

 

Pravo na povrat

Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

 

Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor).

 

Prodavatelj odgovara za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da proizvod nema nikakve nedostatke ili da posjeduje određena svojstva ili odlike.

 

Pregled stvari i vidljivi nedostaci

Kupac je dužan proizvod na uobičajeni način pregledati ili ga dati na pregled čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

 

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

 

Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata.

 

Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.

 

Skriveni nedostaci

Kad se nakon primitka paketa od strane kupca pokaže da proizvod ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan pod prijetnjom gubitka prava o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

 

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

 

Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.

 

Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka.

 

Jednostrani raskid ugovora

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Obrt  o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

 

Izjavu je potrebno poslati poštom na DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina,  Ulica kralja Tomislava 16, 53202 Perušić ili elektroničkom poštom na E-mail marija.obucina7@gmail.com q

 

U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

 

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Obrt  zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena.

 

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu.

U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca Obrt Divinum  može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

 

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina, Ulica kralja Tomislava 16, 53202 Perušić bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 7 (sedam) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

 

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj TELEFONA 00385 91 977 3795 ili se javi na EMAIL marija.obucina7@gmail.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

 

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

 

Reklamacija

Ako ustanovite prilikom prve uporabe da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili da niste njime zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake.

 

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom, opisom reklamacije i slikom proizvoda e-mailom na EMAIL.

 

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije te temeljem vašeg opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi i može li se za proizvod dobiti povrat novca.

 

Kad proizvod stigne na adresu obrta, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana.

U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na TELFON ili e-mailom na EMAIL

 

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate.

Molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

 

Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

 

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

 

Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina,Ulica kralja Tomislava 16  53202 Perušić, Hrvatska.

 

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda).

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

 

DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina, Ulica kralja Tomislava 16, 53202 Perušić, Hrvatska ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

 

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu ne točnih osobnih podataka.

 

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

 

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Pohvale i prigovori

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti.

U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor www.divinumbeauty.com internetskoj trgovini.

 

DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina Ulica kralja Tomislava 16, 53202 Perušić,  Hrvatska Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte,  TELEFONA 00385 91 977 3795 ili putem  Email marija.obucina7@gmail.com

 

Radi bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.

 

DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina, Ulica kralja Tomislava 16, 53202 Perušić, Hrvatska će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

 

Kontakti

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti na adresu:

DIVINUM, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike, vl. Marija Obućina, Ulica kralja Tomislava 16, 53202 Perušić

Email marija.obucina7@gmail.com

OIB: 85408109089

 

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

 

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.

 

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove.

Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

 

Ostale odredbe

  • Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na „www.divinumbeauty.com” samo za osobne potrebe, u ne komercijalne svrhe.
  • Promjena sadržaja na „www.divinumbeauty.com”, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja „www.divinumbeauty.com” na drugim web stranicama je zabranjen.

 

2) Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova „www.divinumbeauty.com” trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.

 

3) Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.

 

  • Kada „www.divinumbeauty.com” odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj.
  • Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
  • Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti.
  • Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

7) Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:

se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku

se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji

postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao